Take IT Away Blog

Her finder du "take aways" omkring IT, så som IT-sikkerhed, Tips & Tricks, Office365, Cloud, Outsourcing og mere teknisk nørderi. God fornøjelse.

56 tips til databeskyttelse: sådan holder du IT-kriminelle væk fra websites & data i 2019

Her får du 56 tips omkring databeskyttelse til at hjælpe dig med at beskytte dit website, mobile enheder, data og passwords som Alcatraz. At holde sine passwords og personlig information sikkert og beskyttet har længe været en høj prioritet for virksomheder. Derudover er det blevet mere og mere nødvendigt, at virksomheder og website-ejere retter sig efter rådene omkring databeskyttelse og bruger sund fornuft for at holde deres website og deres data sikre. For den økonomiske indvirkning af cyber-kriminalitet er signifikant og desværre støt stigende (1). 

"Collection #1" lækagen eksponerer 773 millioner email-adresser

Verdens største datalækage på the dark web

Hvordan sikrer du virksomhedens data på mobile enheder?

Datasikkerhed på mobile enheder Vores verden og arbejdsgange bliver mere og mere mobil. Det gør sikkerheden omkring de forskellige mobile enheder, så som telefoner, tablets og bærbare computer, mere kompleks. Medarbejdere tager virksomhedens enheder med sig over alt og veksler måske endda også imellem at bruge virksomhedens enheder og egne enheder (også kendt som Bring Your Own Device) til at tilgå virksomhedens data. Derudover er vores smartphones i dag oftest fyldt med fortroligt indhold. Hvilket er super smart, når vi er på farten og lige skal kommunikere med kunderne omkring en specifik sag, men knap så heldigt, når telefonen bliver tabt eller stjålet.  Har du tænkt over, hvordan I sikrer virksomhedens data på medarbejdernes mobile enheder?  Hvis du er enten virksomhedsejer, IT-ansvarlig, direktør eller lignende så bør den mobile datasikkerhed være på din dagsorden.  Vi kigger på:  Hvilke udfordringer giver data på mobile enheder Tabt telefon Stjålen computer Hvordan løser du udfordringerne i praksis? Hvad er Mobile Device Management?

Checkliste: 13 gode råd om IT-sikkerhed (infografik)

IT-sikkerheden er lav i mange virksomheder Hver dag udsættes masser af virksomheder for IT-kriminalitet, fordi deres IT-sikkerhed desværre ikke er høj nok. Faktisk blev hele 73% af danske virksomheder ifølge en undersøgelse ramt eller forsøgt ramt af et cyberangreb i 2017. 

Hvilket SSL-certifikat skal jeg vælge?(En Step-by-Step Guide)

  Hvilket SSL-certifikat skal jeg vælge? (En Step-by-Step-guide) Alle websites skal i dag have et SSL-certifikat - et sikkerhedscertifikat - tilknyttet deres website, så informationen imellem den og serveren er sikker og krypteret. SSL-certifikater benyttes for at beskytte sensitiv information så som:

Sådan undgår du "ikke sikker" advarslen i Google

Hvorfor vises mit website som "ikke sikker" i Google? Hvis dit website eller din webshop vises med en "ikke sikker"-advarsel og en advarselstrekant i browserbaren, så skyldes det, at du ikke har et sikkerhedscertifikat (et SSL certifikat) tilknyttet dit website. Og det kan Google ikke lide. Hvis du stadig kører dit website over HTTP (HyperText Transfer Protocol) og ikke over HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure), vil Google udstede sikkerhedsadvarslen "ikke sikker" som alle besøgende vil se. Det skyldes, at du ikke har en krypteret https forbindelse. Det er ikke ligefrem noget som Google eller dine besøgende kan lide. Tværtimod! 

Hvordan virker et SSL-certifikat?

En sikker, krypteret forbindelse Dit website skal sikres med et sikkerhedscertifikat - et såkaldt SSL-certifikat - ellers er forbindelsen mellem dit website og serveren usikker. SSL-certifikatet sørger for en sikker og krypteret forbindelse imellem et website og en webserver. 

3 tips til din domænestrategi

Når din virksomhed skal bestille domæner, er det vigtigt, at I har brugt tid på grundige overvejelser, før der bestilles. Der er nemlig mange muligheder for at gå galt i byen, hvis ikke I har en klar domænestrategi.

Hvad er et SSL-certifikat (HTTPS)? Og hvordan virker det?

Hvad er SSL-certifikater (HTTPS)? Lad os starte med det basale: Hvad er et SSL-certifikat egentlig?  SSL står for Secure Sockets Layer og det er en online sikkerhedsteknologi, der sørger for en sikker forbindelse imellem en web browser og en server. Når en computer, tablet eller telefon får forbindelse til et website foregår kommunikationen mellem en web browser og den server, som websitet ligger på. Denne kommunikation er ubeskyttet og ligger åbent, hvilket betyder, at alle i princippet kan få adgang til oplysningerne. Hvis du sender vigtig personlig information, er det mildt sagt ikke ideelt, at det ligger tilgængeligt. 

Microsoft 10 opdatering fejler stort

Åh nej!  

    Relaterede artikler