Take IT Away Blog

Her finder du "take aways" omkring IT, så som IT-sikkerhed, Tips & Tricks, Office365, Cloud, Outsourcing og mere teknisk nørderi. God fornøjelse.

Alle artikler

9 fordele ved outsourcing af IT

IT er et af de områder, hvor mange virksomheder kan få stor gavn af at optimere og effektivisere. I vores digitale verden har IT stor betydning for virksomhedens performance og det kan have afgørende betydning for salg og vækst. Ifølge Mediaplanet Teknologi og Udvikling er stabil IT-understøttelse et vigtigt element for de økonomiske resultater for alle virksomheder.
 
Da IT er et af de områder, der konstant udvikler sig i et tempo, hvor det kan være svært som menigmand at følge med, bliver fordelene ved at outsource denne del tydelig. Her får du 9 fordele ved IT-outsourcing, som du måske ikke havde tænkt over.
 
IT-outsourcing
 

Outsourcing af IT giver bedre drift 

Som regel er der meget høje krav til sikkerhed, oppetider og skalering af IT-installationen. Det betyder, at det internt kan blive en både besværlig og ressourcetung opgave at opretholde det nødvendige driftsniveau.
 
Med eksterne specialister der ikke laver andet end at sørge for, at det hele fungerer optimalt 24/7, er du sikret en bedre drift. Ikke alene bliver din IT overvåget for både fejlhændelser og ressourcebehov, men derudover sættes der også hurtigt ind, hvis uheldet skulle være ude. Hvis netværket eller din server fejler koster det enorme ressourcer og frustrationer, når dine medarbejdere ikke kan udføre deres opgaver online. Tænk bare på det økonomiske tab et nedbrud på 1-2 timer medfører for din virksomhed. Her kan en IT-outsourcing partner sørge for, at systemerne er hurtigt oppe at køre igen, så du får minimal nedetid.
 
Husk også:
 
En ekstern IT-partner sørger også for backup af systemerne. Dette sker som regel en gang i døgnet. Det vil sige, at skulle det være nødvendigt, så kan du få gendannet filer fra backupsystemet. En ekstra sikkerhed, som er god at have.
 
 IT-drift

 

Den højeste sikkerhed

Ved at outsource din IT får du den højest tænkelige IT-sikkerhed. Hostingfirmaer og IT-outsourcing virksomheder lever af at passe på din IT og derfor er sikkerheden i top. Det betyder blandt andet et topbeskyttet serverrum, personale der er sikkerhedstjekket af staten, de bedste firewalls, beskyttelse mod DDOS, ransomware og malware samt 24 timers overvågning af driftsfaciliteterne. Ved at outsource din IT sikrer du dermed bedst muligt din virksomhed mod nedbrud og IT-kriminalitet.
 
 IT-sikkerhed er vigtig

 

Bedre bundlinje med økonomisk overblik

På den korte bane kan det virke dyrere at outsource din IT, men på sigt kan det vise sig at være en mere rentabel løsning. Ved at lade samarbejdspartneren eje hardwaren og diverse softwarelicenser får du færre udgifter til driftshåndtering. Derudover kan du spare udgifterne til en fast IT-medarbejder, mens du stadig har en specialist inden for rækkevidde.
 
Og det bliver endnu bedre:
 
Outsourcing giver økonomisk forudsigelighed.
 
Med den rette serviceaftale kender du dine faste udgifter og står ikke pludselig med en grim økonomisk overraskelse.
 
 IT-outsourcing giver overblik
 

 

Agil skalering i forhold til behov

Når du vælger at lade andre virksomheder udføre dele af dine opgaver eller processer i stedet for at fastansætte medarbejdere til hvert enkelt område, kan du nemt skalere op og ned afhængigt af virksomhedens behov. Når din virksomhed vækster, kan du nemt tilkøbe flere ydelser, mere kapacitet, samt flere servere, domæner, licenser eller brugeradgange.
 
Skulle virksomheden være inde i en nedgangsperiode kan der ligeledes nedjusteres efter behov, så du ikke belastes økonomisk af at betale for overkapacitet. Det giver en god fleksibilitet og gør at du som virksomhed ikke skal binde kapital i overdimensionerende IT-installationer, hvor du kun bruger den fulde kapacitet i spidsperioder.
 
 

Frigørelse af ressourcer

Ved at lade andre stå for din IT, får du frigjort ressourcer til andre og mere kompetence-relevante opgaver. Slut med at spilde masser af tid på at skulle sætte sig ind i diverse små og større IT-tekniske opgaver. Fysisk betyder det, at du sparer plads til en IT-medarbejder eller måske ligefrem en hel IT-afdeling.

 

Opdaterede kompetencer

Hvis du ønsker, at dine IT-løsninger skal være med til at understøtte din virksomheds udvikling samt føre til et bedre økonomisk resultat, så kræver det specialviden udover bare at kunne drifte IT.
 
Det er en enorm opgave at følge med i den teknologiske udvikling, som går stærkt både inden for hardware og software. Men det er en nødvendighed, da IT-installationerne er af afgørende betydning for din virksomheds infrastruktur og vækst. En ekstern IT-partner holder kontinuerligt øje med og dygtiggør sig, inden for de løsninger og produkter der findes. Det betyder f.eks. også deltagelse i diverse messer og seminarer, som tidsmæssigt eller økonomisk kan være en hæmsko for især mindre og mellemstore virksomheder.
 
For at være med i frontlinjen IT-mæssigt er det nødvendigt at bruge både tid og ressourcer på at rejse ud til messer og konferencer for at få ny viden og inspiration. Det er langt de færreste virksomheder, der har den fornødne kapacitet til at gøre det. Ved at benytte sig af eksterne eksperter får du løst denne problematik.
 
Samtidig kan en ekstern partner specialisere sig inden for forskellige IT-områder og dermed agere som virksomhedens ”trusted advisor”. 

 IT-ekspert

Specialviden inden for rækkevidde

Ved at lade en ekstern specialist stå for din IT får du specialviden, som kan være umulig at opnå in-house. Det kan f.eks. være adgang til ekspertviden indenfor cloud, hosting, eller funktionssupport på softwareprodukter. Det kan blandt andet omfatte helt basal brugersupport, som når der er problemer med at udskrive, til mere krævende opgaver. Dermed bliver IT en produktiv service for jer i stedet for en belastning.
 
Du får med andre ord en helt IT-afdeling af eksperter, der bare ikke sidder fysisk hos dig.

 

Fokuser på din kerneforretning med IT-outsourcing

Ingen virksomheder eller mennesker mestrer alle områder. Derfor er det vigtigt, at fokusere på det, som I er gode til.
 
Er I ikke IT-specialister?
 
Så er det ikke her, I skal lægge jeres energi.
 
Ved at outsource kan du fokusere på din kerneforretning og hermed skabe konkurrencemæssige fordele. Det kan sammenlignes lidt med at hyre et branding bureau til at stå for den strategiske kommunikation af dit brand og din virksomhed. Her er det også de færreste virksomheder, der har kompetencerne in-house til at komme bedst i mål med opgaven.

 

Strategisk samarbejdspartner giver mere effektive og profitable IT-løsninger

Når du vælger at outsource din IT, er det vigtigt, at du inddrager outsourcingpartneren på det strategiske niveau. Dette vil nemlig være væsentligt værdiskabende for din virksomhed, da du dermed får del af de fordele, som partneren har.
 
Partneren vil have de IT-kompetencer, som din virksomhed måske ikke har in-house. Det betyder, at du får en sparringspartner, som effektivt kan rådgive dig omkring de bedste løsninger for netop din virksomhed og de behov din organisation har. En outsourcing partner kan finde de teknisk bedste løsninger til at drive IT-infrastruktur på. Det betyder, at du som virksomhed får det, som du virkelig har brug for. Og det er ikke nødvendigvis det, som I selv tror, at I har behov for.
 
Da outsourcingpartneren ved, hvad der rører sig i markedet kan han eller hun være med til at lægge en optimal IT-strategi og sørge for at den bliver forretningsunderstøttende. Udover at spare penge på driftsbudgettet, får du også råd og vejledning omkring de mest optimale løsninger på IT-fronten, som på sigt bidrager til en bedre bundlinje. Det kræver dog et tæt samarbejde mellem de to virksomheder, så partneren forstår virksomhedens kunder og deres behov. 

Relaterede artikler

Hvilket SSL-certifikat skal jeg vælge?(En Step-by-Step Guide)

  Hvilket SSL-certifikat skal jeg vælge? (En Step-by-Step-guide) Alle websites skal i dag have et SSL-certifikat - et sikkerhedscertifikat - tilknyttet deres website, så informationen imellem den og serveren er sikker og krypteret. SSL-certifikater benyttes for at beskytte sensitiv information så som:

Sådan undgår du "ikke sikker" advarslen i Google

Hvorfor vises mit website som "ikke sikker" i Google? Hvis dit website eller din webshop vises med en "ikke sikker"-advarsel og en advarselstrekant i browserbaren, så skyldes det, at du ikke har et sikkerhedscertifikat (et SSL certifikat) tilknyttet dit website. Og det kan Google ikke lide. Hvis du stadig kører dit website over HTTP (HyperText Transfer Protocol) og ikke over HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure), vil Google udstede sikkerhedsadvarslen "ikke sikker" som alle besøgende vil se. Det skyldes, at du ikke har en krypteret https forbindelse. Det er ikke ligefrem noget som Google eller dine besøgende kan lide. Tværtimod! 

Hvordan virker et SSL-certifikat?

En sikker, krypteret forbindelse Dit website skal sikres med et sikkerhedscertifikat - et såkaldt SSL-certifikat - ellers er forbindelsen mellem dit website og serveren usikker. SSL-certifikatet sørger for en sikker og krypteret forbindelse imellem et website og en webserver.