Take IT Away Blog

Her finder du "take aways" omkring IT, så som IT-sikkerhed, Tips & Tricks, Office365, Cloud, Outsourcing og mere teknisk nørderi. God fornøjelse.

Alle artikler

[Aprilsnar] Hostnordic kombinerer IT-outsourcing med ølbrygning

Da opgraderingen og konsolideringen af serverinfrastrukturen i vores datacenter i Viby efterhånden har nået et punkt hvor vi har adskillige kvadratmeter ledig gulvplads, er vi gået i gang med at få opført et fødevaregodkendt lokale til ølbrygning midt i datacentret.
 
Det er en unik mulighed at ølbrygningen kan foregå i datacentret da gæringsprocessen er ekstremt afhængig af en stabil gæringstemperatur. (Den erfarne ølbrygger vil vide at ved for høj gæringstemperatur udvikles der Estere som kan give uønsket bismag af f.eks. banan.)
 
Datacenteret i Viby nedkøles med frikøl, som er koblet til UPS og dieselgenerator, der netop sikrer en stabil temperatur i rummet.
 
øl
 
 
Gennem et stærkt partnernetværk har CEO Morten Klank og nyuddannede brygmester Kim Rechnagel under en tur til et Cloud Service Provider arrangement i Holland, benyttet muligheden for at komme på ekstraordinært besøg hos det verdenskendte Westvleteren, hvor Trappistmunkene delte ud af deres snart 200-årige bryghemmeligheder.
 
bryg
 
 
Direktør i Hostnordic, Morten Klank udtaler at
 
”Danskerne jo er et folkefærd der sætter stor pris på godt øl, så det er klart at vi med vores nyuddannede brygmester har en ideel mulighed for at styrke Hostnordics position i markedet ved at bringe to spidskompetencer sammen til et nyt koncept inden for hostingbranchen.”
 
 
venner
 
 
 
 
Morten tilføjer at
 
”Vi er i gang med at udvikle en cloudløsning i samarbejde med det verdensomspændte fragtselskab OPS, så man via en mobil-app kan bestille og få leveret øl i hele Danmark ved hjælp af specialbyggede droner.”
 
 drone-1
 
 
I forbindelse med det nye koncept har Hostnordic fået brygget nogle Limited Edition påskebryg som medarbejderne fik som en lille påskehilsen.
 
 gave

Relaterede artikler

Hostnordic solgt til team.blue og IT Relation

Hostnordic solgt til team.blue og IT Relation Med baggrund i ønsket om at udvikle vores virksomhed med flere ressourcer og kompetencer er det med stolthed, at vi kan fortælle at Hostnordics outsourcing-enhed fremover bliver en del af IT-virksomheden IT Relation samt at Hostnordics hostingforretning bliver en del af hostingvirksomheden team.blue.

Hvad er IT-outsourcing? (Fordele & ulemper, typer, eksempler)

Vil du gerne vide lidt mere om, hvad begrebet IT-outsourcing dækker over? Så er du havnet det rette sted.  I dette indlæg dykker vi ned i: Hvad er IT-outsourcing Statistik: outsourcing i Danmark  Mest uddelegerede IT-funktioner Hvorfor hyrer virksomheder andre til deres IT? Ulemper  Fordele Typer af outsourcing Hvad skal jeg være opmærksom på? Hvad er IT-outsourcing? Gartner beskriver IT-outsourcing som "brugen af externe service providers til effektivt at levere IT-processer, applikationsservice og infrastrukturløsninger"(1). Alle typer af outsourcing har én ting til fælles: det involverer at hyre en tredje-part uden for din virksomhed til at tage sig af specifikke forretningsområder for dig. Virksomheder i alle størrelsesordener benytter sig af outsourcing for i stedet at kunne skyde energien efter deres kerneforretning. På den måde kan de stadig få det bedste output inden for det outsourcede område, hvor de oftest ikke selv mestrer de krævede kompetencer.   Ifølge statista forventes det, at tallene for outsourcing af IT-infrastrukturen i Danmark vil kravle opad i årene frem (2). Statistikken herunder viser omsæt-ningen på IT-infrastruktur i Danmark fra 2016-2021. I 2018 blev omsætningen indenfor dette område fremsat til en værdi på 1.434,9 millioner U.S. dollars. Markedet inden for netop IT-infrastruktur forventes at beløbe sig til omkring  1.546,2 millioner U.S. dollars i år 2021.Statistik: outsourcing i Danmark:

Hvad gør en hacker? (Hop med ind i hackerens 5 angrebsfaser)

Hackerangreb sker desværre oftere og oftere.  Faktisk har to ud af tre virksomheder været udsat for hackerangreb eller anden form for IT-angreb i løbet af 2017. Det viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv (1). Angrebene kan være alt lige fra  at stjæle informationer at lukke sider eller tjenester ned at fastlåse data for at få løsepenge I hvert 8. angreb har det ikke været muligt at stoppe hackeren.  Skræmmende, ikke sandt?   For bedre at kunne forstå og stoppe hackerne har vi derfor stillet os selv spørgsmålet:  Hvordan arbejder en hacker? Hvad gør  en hacker helt konkret, når vedkommende angriber os?  For at få svar på de spørgsmål har vi allieret os med en, der kommer så tæt på en hacker, som muligt - nemlig en af Danmarks bedste IT-sikkerhedseksperter; Kim Elgaard, Certified Ethical Hacker fra Arrow ECS Denmark A/S.