Take IT Away Blog

Her finder du "take aways" omkring IT, så som IT-sikkerhed, Tips & Tricks, Office365, Cloud, Outsourcing og mere teknisk nørderi. God fornøjelse.

Alle artikler

Hostnordic solgt til team.blue og IT Relation

Wooden Blocks with the text SoldHostnordic solgt til team.blue og IT Relation

Med baggrund i ønsket om at udvikle vores virksomhed med flere ressourcer og kompetencer er det med stolthed, at vi kan fortælle at Hostnordics outsourcing-enhed fremover bliver en del af IT-virksomheden IT Relation samt at Hostnordics hostingforretning bliver en del af hostingvirksomheden team.blue.

Hostnordic har siden 2007 tilbudt højkompetent hosting og siden 2013 kunnet tilbyde IT-outsourcing og drift til vores kunder. I takt med at IT-landskabet i de seneste år har udviklet sig kraftigt, kræver det, at vi som IT-leverandør specialiserer os for at kunne tilbyde den bedst mulige service til vores kunder. Som et led i denne specialisering har vi valgt at sælge vores forretning og dele den i de to naturlige forretningsområder: IT-outsourcing og IT-hosting.

team.blue overtager hosting-forretningen
team.blue er med over 250.000 loyale kunder markedsledende indenfor hosting og beskæftiger 200 medarbejdere i Danmark. (team.blue

team.blue har flere specialiserede brands på det danske marked - herunder ScanNet (www.scannet.dk) og forhandlerbrandet Curanet (www.curanet.dk). 

 

IT Relation overtager IT-outsourcing forretningen
IT Relation beskæftiger 550 medarbejdere og er bredt repræsenteret med 6 afdelinger i Danmark – herunder tre større kundecentre i henholdsvis København, Aarhus og Herning. Endvidere har IT Relation et nyligt oprettet filippinsk offshore kontor. (www.itrelation.dk)

Flere ressourcer og nye kompetencer
Uanset om du er hosting eller outsourcing-kunde vil det for dig betyde, at vi fremover vil kunne tilbyde en bredere service-pallette og et større udvalg af ressourcer og kompetencer. Opdelingen betyder samtidig, at du får adgang til de bedste specialister indenfor netop det område, vi samarbejder omkring. Derudover vil du blive mødt af en større og bredere leverance-organisation som bedre kan håndtere nye teknologier og være omstillings-parate til mere krævende IT udfordringer. 

Vi vil naturligvis løbende informere mere om processen i den kommende tid og ser rigtigt meget frem til samarbejdet i fremtiden.

Med venlig hilsen 

Morten Klank

CEO, Hostnordic

Henrik Kastbjerg

CEO, IT Relation

Stefan Rosenlund

MD, team.blue Danmark

 

Relaterede artikler

Hostnordic solgt til team.blue og IT Relation

Hostnordic solgt til team.blue og IT Relation Med baggrund i ønsket om at udvikle vores virksomhed med flere ressourcer og kompetencer er det med stolthed, at vi kan fortælle at Hostnordics outsourcing-enhed fremover bliver en del af IT-virksomheden IT Relation samt at Hostnordics hostingforretning bliver en del af hostingvirksomheden team.blue.

Hvad er IT-outsourcing? (Fordele & ulemper, typer, eksempler)

Vil du gerne vide lidt mere om, hvad begrebet IT-outsourcing dækker over? Så er du havnet det rette sted.  I dette indlæg dykker vi ned i: Hvad er IT-outsourcing Statistik: outsourcing i Danmark  Mest uddelegerede IT-funktioner Hvorfor hyrer virksomheder andre til deres IT? Ulemper  Fordele Typer af outsourcing Hvad skal jeg være opmærksom på? Hvad er IT-outsourcing? Gartner beskriver IT-outsourcing som "brugen af externe service providers til effektivt at levere IT-processer, applikationsservice og infrastrukturløsninger"(1). Alle typer af outsourcing har én ting til fælles: det involverer at hyre en tredje-part uden for din virksomhed til at tage sig af specifikke forretningsområder for dig. Virksomheder i alle størrelsesordener benytter sig af outsourcing for i stedet at kunne skyde energien efter deres kerneforretning. På den måde kan de stadig få det bedste output inden for det outsourcede område, hvor de oftest ikke selv mestrer de krævede kompetencer.   Ifølge statista forventes det, at tallene for outsourcing af IT-infrastrukturen i Danmark vil kravle opad i årene frem (2). Statistikken herunder viser omsæt-ningen på IT-infrastruktur i Danmark fra 2016-2021. I 2018 blev omsætningen indenfor dette område fremsat til en værdi på 1.434,9 millioner U.S. dollars. Markedet inden for netop IT-infrastruktur forventes at beløbe sig til omkring  1.546,2 millioner U.S. dollars i år 2021.Statistik: outsourcing i Danmark:

Hvad gør en hacker? (Hop med ind i hackerens 5 angrebsfaser)

Hackerangreb sker desværre oftere og oftere.  Faktisk har to ud af tre virksomheder været udsat for hackerangreb eller anden form for IT-angreb i løbet af 2017. Det viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv (1). Angrebene kan være alt lige fra  at stjæle informationer at lukke sider eller tjenester ned at fastlåse data for at få løsepenge I hvert 8. angreb har det ikke været muligt at stoppe hackeren.  Skræmmende, ikke sandt?   For bedre at kunne forstå og stoppe hackerne har vi derfor stillet os selv spørgsmålet:  Hvordan arbejder en hacker? Hvad gør  en hacker helt konkret, når vedkommende angriber os?  For at få svar på de spørgsmål har vi allieret os med en, der kommer så tæt på en hacker, som muligt - nemlig en af Danmarks bedste IT-sikkerhedseksperter; Kim Elgaard, Certified Ethical Hacker fra Arrow ECS Denmark A/S.