Take IT Away Blog

Her finder du "take aways" omkring IT, så som IT-sikkerhed, Tips & Tricks, Office365, Cloud, Outsourcing og mere teknisk nørderi. God fornøjelse.

Alle artikler

Hvad koster et SSL-certifikat?

Hvad koster ssl

SSL-certifikater er nødvendige for at sikre og kryptere informationen imellem dit website og serveren. Men hvad koster et SSL-certifikat egentlig?  Det kigger vi nærmere på i dette indlæg.

Typer af SSL-certifikater

Der findes tre typer af SSL-certifikater og prisen varierer både efter hvilket niveau af tillid de giver og efter hvor mange domæner, de dækker. De tre typer er:

For en grundig gennemgang af hvilken type, du skal vælge, læs med her: Hvilket SSL-certifikat skal jeg vælge? En Step-by-Step guide

Overblik (OV)

Alle varianterne krypterer informationen imellem dit websitet og serveren, men der er stor forskel på hvilket niveauet af tillid, de giver - og også stor forskel på hvordan de påvirker forbrugernes opfattelse af den virksomhed eller det brand, der anvender certifikatet. 

Det dyreste certifikat - Udvidet virksomhedsvalideret - er det certifikat, der giver den største tillid hos forbrugerne. 

Faktisk har studier bevist, at netop et Udvidet Virksomhedsvalideret sikkerhedsbevis giver stor værdi for de websites, der anvender dem:

  • 93% af de websitebesøgende foretrækker at gøre forretning med et website, der har den grønne adressebar - dvs. dem med et Udvidet Virksomhedsvalideret certifikat. 
  • 100% af de besøgende lagde med det samme mærke til den grønne adressebar i browserbaren, som dette certifikat udløser.
  • 77% vil tøve med at handle på et website uden et EV SSL-certifikat. 
  • 42% ved af den grønne adressebar betyder større sikkerhed. 
  • Udvidede Virksomhedsvaliderede certifikater udløste en online stigning i salg på 16,9%.
  • samtidig faldt de afbrudte køb med 13,3% når webshops havde investeret i et EV-certifikat. 

Men tilbage til spørgsmålet, hvad koster et SSL-certifikat? Priserne for de forskellige certifikatstyper varierer fra leverandør til leverandør. Vi udbyder certifikater fra Comodo, der er en af verdens største leverandører indenfor området. De er en af de mest troværdige partnere i verden og står for kvalitet og høj sikkerhed. 

Okay, okay, men hvad er prisen på de enkelte typer?

Det kommer her: 

ssl til blog

Hvad koster et DV SSL-certifikat? 

Domænevalideret er den billigste type, da det også er den type med mindst tillidsskabende elementer. 

Prisen for et basis Domænevalideret er kr. 995,- for et 1-årigt certifikat, mens et 2-årigt koster kr. 1.595,-. Prisen dækker ét domæne inkl. www. 

Har du ét domæne med flere subdomæner, er vi ude i et Domænevalideret Wildcard hvor prisen er kr. 1.995,- for ét år og kr. 3.295,- for to år. 

Har du flere domæner, er det også muligt. Her er prisen for et Domænevalideret Multidomain-certifikat kr. 1.495,- for ét år og kr. 2.395,- for to år. 

Det er muligt at tilkøbe dækning af ekstra domæner. 

Forvirret? 

Så er du ikke den eneste. Men vores SSL-ekspert har helt styr på det. Tag fat i Kell og få den bedste rådgivning og vejledning omkring sikkerhedsbeviserne. 

 

KONTAKT OS OG HØR MERE

 

Det næste valideringsniveau er Organization Validated (OV). Her stiger prisen en smule, da valideringsprocessen kræver lidt mere.  

Hvad koster et OV SSL-certifikat?

Hvad er SSL

Hvis du vil fremstå mere troværdig, er det næste niveau Virksomhedsvalideret eller OV, hvor selve din virksomhed valideres, en oplagt mulighed. 

Et Virksomhedsvalideret certifikat starter ved kr. 1.295,- for en et-årig dækning for ét domæne. Du sparer penge ved at investere i et to-årigt bevis, hvor prisen er kr. 2.095,-. 

Har du mere end ét domæne, kan du få et Virksomhedvalideret Multidomain certifikat, der dækker 5 domæner, til en pris på kr. 2.695,- for et år og kr. 4.495,- for to år. Også her kan du tilkøbe til flere domæner. 

En anden mulighed er et Virksomhedsvalideret Multidomæne Wildcard, der dækker 3 domæner med alle de subdomæner, du ønsker i 1. niveau. Her starter prisen ved kr. 7.595,- der dækker et år og kr. 12.595,- der dækker to år. 

Du kan tilkøbe flere domæner med subdomæner efter behov. 

Tag fat I Kell, hvis du er i tvivl: 

 

KONTAKT OS OG HØR MERE

 

Det sidste og højeste niveau af validering udløser et Udvidet virksomheds-valideret certifikat. Dette er den største investering, men også den, der har bevist at tjene sig selv bedst hjem igen. 

 

Hvad kostet et EV SSL-certifikat?

www.hostnordic.dkhs-fshubfsWebsiteSSLNavneskiltEt Udvidet virksomhedvalideret certifikat er den største investering, men også det der giver suverænt mest troværdighed online. Intet kan måle sig med den grønne adresselinje, som det udløser, samt dit brand/virksomhedsnavn verificeret foran i browser baren. Studier viser markante stigninger i konvertering, når websites og især webshops investerer i et EV-certifikat. 

Her er investeringen i et års bevis kr. 6.995,-, mens prisen for en toårig periode er kr. 11.695,-. Prisen dækker 3 domæner. 

Ekstra domæner kan tilkøbes. 

 

KONTAKT OS OG HØR MERE

 

 

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken validering, der passer til dit firma, så få et overblik med vores infografik: Hvilket SSL certifikat skal jeg vælge?

Læs også: Hvordan virker et SSL-certifikat? 

 

Relaterede artikler

Hvad er en sikker mail?

Skærpet krav ved e-mails med fortrolige oplysninger rammer den private sektor Databeskyttelse er på alles læber! Og Datatilsynet kræver nu, at alle i den private sektor skal sende sikre og krypterede e-mails, hver gang de sender en e-mail afsted med fortrolige og personfølsomme oplysninger. Kravet har allerede været gældende i den offentlige sektor siden år 2000, og nu har det altså også ramt private virksomheder.  

Hvorfor  skal jeg ændre mit password til en passphrase?

Din brugerkonto på et website er lidt ligesom et hus. Dit password er nøglen til huset og det at logge ind er ligesom at gå igennem hoveddøren. Når en bruger ikke kan huske sit password, er det som at glemme nøglen til huset. Når din brugerkonto hackes kan det sammenlignes med et indbrud i dit hus. 

Hvad koster et SSL-certifikat?