Take IT Away Blog

Her finder du "take aways" omkring IT, så som IT-sikkerhed, Tips & Tricks, Office365, Cloud, Outsourcing og mere teknisk nørderi. God fornøjelse.

Alle artikler

Hvad koster et SSL-certifikat?

Hvad koster ssl

SSL-certifikater er nødvendige for at sikre og kryptere informationen imellem dit website og serveren. Men hvad koster et SSL-certifikat egentlig?  Det kigger vi nærmere på i dette indlæg.

Typer af SSL-certifikater

Der findes tre typer af SSL-certifikater og prisen varierer både efter hvilket niveau af tillid de giver og efter hvor mange domæner, de dækker. De tre typer er:

For en grundig gennemgang af hvilken type, du skal vælge, læs med her: Hvilket SSL-certifikat skal jeg vælge? En Step-by-Step guide

Overblik (OV)

Alle varianterne krypterer informationen imellem dit websitet og serveren, men der er stor forskel på hvilket niveauet af tillid, de giver - og også stor forskel på hvordan de påvirker forbrugernes opfattelse af den virksomhed eller det brand, der anvender certifikatet. 

Det dyreste certifikat - Udvidet virksomhedsvalideret - er det certifikat, der giver den største tillid hos forbrugerne. 

Faktisk har studier bevist, at netop et Udvidet Virksomhedsvalideret sikkerhedsbevis giver stor værdi for de websites, der anvender dem:

  • 93% af de websitebesøgende foretrækker at gøre forretning med et website, der har den grønne adressebar - dvs. dem med et Udvidet Virksomhedsvalideret certifikat. 
  • 100% af de besøgende lagde med det samme mærke til den grønne adressebar i browserbaren, som dette certifikat udløser.
  • 77% vil tøve med at handle på et website uden et EV SSL-certifikat. 
  • 42% ved af den grønne adressebar betyder større sikkerhed. 
  • Udvidede Virksomhedsvaliderede certifikater udløste en online stigning i salg på 16,9%.
  • samtidig faldt de afbrudte køb med 13,3% når webshops havde investeret i et EV-certifikat. 

Men tilbage til spørgsmålet, hvad koster et SSL-certifikat? Priserne for de forskellige certifikatstyper varierer fra leverandør til leverandør. Vi udbyder certifikater fra Comodo, der er en af verdens største leverandører indenfor området. De er en af de mest troværdige partnere i verden og står for kvalitet og høj sikkerhed. 

Okay, okay, men hvad er prisen på de enkelte typer?

Det kommer her: 

ssl til blog

Hvad koster et DV SSL-certifikat? 

Domænevalideret er den billigste type, da det også er den type med mindst tillidsskabende elementer. 

Prisen for et basis Domænevalideret er kr. 995,- for et 1-årigt certifikat, mens et 2-årigt koster kr. 1.595,-. Prisen dækker ét domæne inkl. www. 

Har du ét domæne med flere subdomæner, er vi ude i et Domænevalideret Wildcard hvor prisen er kr. 1.995,- for ét år og kr. 3.295,- for to år. 

Har du flere domæner, er det også muligt. Her er prisen for et Domænevalideret Multidomain-certifikat kr. 1.495,- for ét år og kr. 2.395,- for to år. 

Det er muligt at tilkøbe dækning af ekstra domæner. 

Forvirret? 

Så er du ikke den eneste. Men vores SSL-ekspert har helt styr på det. Tag fat i Kell og få den bedste rådgivning og vejledning omkring sikkerhedsbeviserne. 

 

KONTAKT OS OG HØR MERE

 

Det næste valideringsniveau er Organization Validated (OV). Her stiger prisen en smule, da valideringsprocessen kræver lidt mere.  

Hvad koster et OV SSL-certifikat?

Hvad er SSL

Hvis du vil fremstå mere troværdig, er det næste niveau Virksomhedsvalideret eller OV, hvor selve din virksomhed valideres, en oplagt mulighed. 

Et Virksomhedsvalideret certifikat starter ved kr. 1.295,- for en et-årig dækning for ét domæne. Du sparer penge ved at investere i et to-årigt bevis, hvor prisen er kr. 2.095,-. 

Har du mere end ét domæne, kan du få et Virksomhedvalideret Multidomain certifikat, der dækker 5 domæner, til en pris på kr. 2.695,- for et år og kr. 4.495,- for to år. Også her kan du tilkøbe til flere domæner. 

En anden mulighed er et Virksomhedsvalideret Multidomæne Wildcard, der dækker 3 domæner med alle de subdomæner, du ønsker i 1. niveau. Her starter prisen ved kr. 7.595,- der dækker et år og kr. 12.595,- der dækker to år. 

Du kan tilkøbe flere domæner med subdomæner efter behov. 

Tag fat I Kell, hvis du er i tvivl: 

 

KONTAKT OS OG HØR MERE

 

Det sidste og højeste niveau af validering udløser et Udvidet virksomheds-valideret certifikat. Dette er den største investering, men også den, der har bevist at tjene sig selv bedst hjem igen. 

 

Hvad kostet et EV SSL-certifikat?

www.hostnordic.dkhs-fshubfsWebsiteSSLNavneskiltEt Udvidet virksomhedvalideret certifikat er den største investering, men også det der giver suverænt mest troværdighed online. Intet kan måle sig med den grønne adresselinje, som det udløser, samt dit brand/virksomhedsnavn verificeret foran i browser baren. Studier viser markante stigninger i konvertering, når websites og især webshops investerer i et EV-certifikat. 

Her er investeringen i et års bevis kr. 6.995,-, mens prisen for en toårig periode er kr. 11.695,-. Prisen dækker 3 domæner. 

Ekstra domæner kan tilkøbes. 

 

KONTAKT OS OG HØR MERE

 

 

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken validering, der passer til dit firma, så få et overblik med vores infografik: Hvilket SSL certifikat skal jeg vælge?

Læs også: Hvordan virker et SSL-certifikat? 

 

Relaterede artikler

Hostnordic solgt til Zitcom og IT Relation

Hostnordic solgt til Zitcom og IT Relation Med baggrund i ønsket om at udvikle vores virksomhed med flere ressourcer og kompetencer er det med stolthed, at vi kan fortælle at Hostnordic’s outsourcing-enhed fremover bliver en del af IT-virksomheden IT Relation samt at Hostnordic’s hostingforretning bliver en del af hosting- virksomheden Zitcom.  

Hvad er IT-outsourcing? (Fordele & ulemper, typer, eksempler)

Vil du gerne vide lidt mere om, hvad begrebet IT-outsourcing dækker over? Så er du havnet det rette sted.  I dette indlæg dykker vi ned i: Hvad er IT-outsourcing Statistik: outsourcing i Danmark  Mest uddelegerede IT-funktioner Hvorfor hyrer virksomheder andre til deres IT? Ulemper  Fordele Typer af outsourcing Hvad skal jeg være opmærksom på? Hvad er IT-outsourcing? Gartner beskriver IT-outsourcing som "brugen af externe service providers til effektivt at levere IT-processer, applikationsservice og infrastrukturløsninger"(1). Alle typer af outsourcing har én ting til fælles: det involverer at hyre en tredje-part uden for din virksomhed til at tage sig af specifikke forretningsområder for dig. Virksomheder i alle størrelsesordener benytter sig af outsourcing for i stedet at kunne skyde energien efter deres kerneforretning. På den måde kan de stadig få det bedste output inden for det outsourcede område, hvor de oftest ikke selv mestrer de krævede kompetencer.   Ifølge statista forventes det, at tallene for outsourcing af IT-infrastrukturen i Danmark vil kravle opad i årene frem (2). Statistikken herunder viser omsæt-ningen på IT-infrastruktur i Danmark fra 2016-2021. I 2018 blev omsætningen indenfor dette område fremsat til en værdi på 1.434,9 millioner U.S. dollars. Markedet inden for netop IT-infrastruktur forventes at beløbe sig til omkring  1.546,2 millioner U.S. dollars i år 2021.Statistik: outsourcing i Danmark:

Hvad gør en hacker? (Hop med ind i hackerens 5 angrebsfaser)

Hackerangreb sker desværre oftere og oftere.  Faktisk har to ud af tre virksomheder været udsat for hackerangreb eller anden form for IT-angreb i løbet af 2017. Det viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv (1). Angrebene kan være alt lige fra  at stjæle informationer at lukke sider eller tjenester ned at fastlåse data for at få løsepenge I hvert 8. angreb har det ikke været muligt at stoppe hackeren.  Skræmmende, ikke sandt?   For bedre at kunne forstå og stoppe hackerne har vi derfor stillet os selv spørgsmålet:  Hvordan arbejder en hacker? Hvad gør  en hacker helt konkret, når vedkommende angriber os?  For at få svar på de spørgsmål har vi allieret os med en, der kommer så tæt på en hacker, som muligt - nemlig en af Danmarks bedste IT-sikkerhedseksperter; Kim Elgaard, Certified Ethical Hacker fra Arrow ECS Denmark A/S.