Take IT Away Blog

Her finder du "take aways" omkring IT, så som IT-sikkerhed, Tips & Tricks, Office365, Cloud, Outsourcing og mere teknisk nørderi. God fornøjelse.

Alle artikler

Microsoft 10 opdatering fejler stort

Windows_fejler_700x400-1

Åh nej!  

Microsofts seneste Windows-opdatering, som de lancerede i starten af sidste uge, er gået helt i ged. 

Den mest kritiske fejl er, at opdateringen i nogle tilfælde har slettet både enkelte filer og hele dokumentmapper med Word, Excel, billeder m.m. på nogle brugeres lokale computere. 

Og det værste er: 

Flere brugere havde ikke den nødvendige backup, så deres slettede filer hviler nu for evigt på data-kirkegården. 

Av, av, av. 

Andre brugere har klaget over, at de ikke kunne komme på nettet med Microsoft Edge browseren efter opdatering blev installeret. 

Microsoft har derfor bremset deres seneste Windows 10 oktober 2018 opdatering (Kilde). 

Hvis nu du har downloadet oktober-opdateringen, så lad være med at installere opdateringen. 

Hvad gør vi, hvis uheldet er ude og vi har opgraderet? 

Hvis du har installeret opdateringen, anbefaler Microsoft at du:

 • minimerer brugen af din enhed og 
 • at du kontakter deres kundeservice direkte på tlf. +45 82 333 100. 

OBS: Du kan dog også vælge at afinstallere den sidste opdatering og rulle tilbage til versionen før den. 

Bare roligt. Det tager kun 5 min og er ganske let. 

Det gør du sådan her:

Windows 10 sådan ruller du din Build tilbage til den tidligere version:

 1. Højreklik på start og vælg indstillinger
 2. Vælg Opdatering og sikkerhed
 3. Vælge Genoprettelse
 4. Vælge Gå tilbage til tidligere version af Windows 10

 

Vores råd til ovenstående scenarie med mistede filer er aldrig at gemme filer lokalt på din computer. 

Indrøm det bare: 

Du har garanteret gemt filer på skrivebordet eller dit private drev, uden at tænke videre over det? Det har jeg i hvert fald gjort. 

Ikke så smart, hvis nu uheldet er ude. Sørg altid for at gemme vigtige filer og data på drev, hvor du er sikker på, at der er backup. 

 

Backup er et must

Backup er ikke super sexet, men ikke desto mindre et must. 

Din virksomhed kan næppe klare at miste vigtige mapper og filer. Kan I f.eks. klare at miste:

 • kundeoplysninger?
 • personaleoplysninger?
 • designfiler?
 • patenter?
 • produkthemmeligheder?
 • filer omkring økonomi?

Øh, nej vel?

Hvis du kan svare nej til bare én af ovenstående (hvilket du forhåbentligt kan), så skal din virksomhed sørge for, at der rutinemæssigt bliver taget backup. Backuppen skal tages af alt det, som din virksomhed ikke kan tåle at miste. 

Force majeure så som installeringen af Microsofts seneste fatale opdatering, vandskade, brand, IT-angreb eller lignende i samme kategori kan fremkalde store datatab, lang nedetid, utilfredse kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere, og ikke mindst økonomiske tab. 

Smertefuldt, jeg ved det. 

Derfor skal din virksomhed have en stærk backup.

Denne backup kan enten placeres på eksterne drev eller i en cloudløsning. Enten hos jer selv eller hos en IT-partner. 

Det er vigtigt, at IT-afdeling eller IT-partner jævnligt tjekker, at backuppen virker som den skal. Har I helt styr på jeres interne IT-procedurer omkring backup, infrastruktur og ÍT-sikkerhed?

Kontakt os >>

 

OneDrive hjælper dig 

Hvis nu du er typen, der alligevel kommer til at gemme filer lokalt på din computer, så er OneDrive en god løsning, da programmet kan synkronisere med din computer. Her vælger du selv, hvilke mapper og filer, OneDrive skal synkronisere med. 

Hvis der sker noget med din enhed, behøver du ikke bekymre dig om mistede filer og fotos, da de ligger sikkert og krypteret i OneDrive. 

Med OneDrive har du altid adgang til dine filer, uanset hvor du befinder dig og uanset hvilken enhed, du logger på fra. Du kan endda få adgang til dine filer uden at være online, hvilket betyder, at du altid kan være produktiv og have dine vigtigste filer med dig. Vi hjælper også med en fuld backup-løsning af OneDrive, så du er helt sikret. 

 

Hav en IT-plan

Et af de råd, vi giver igen og igen er: hav en IT-plan. Forbavsende få virksomheder har en plan for at sætte ind, når der går ged i deres IT. 

Læg en konkret plan for, hvad I helt specifikt skal gøre, hvis I mister data eller ikke kan tilgå data i længere tid. I skal have styr på følgende:

 • Hvem ringer I til? 
 • Hvad skal den enkelte medarbejder gøre, hvis der er mistanke om et IT-angreb? 
 • Hvordan bruger I sikkerhedskopien?
 • Hvor hurtigt får I sikkerhedskopien op at køre? 

 

Hør mere >>

Dette blogindlæg kunne også være interessant for dig: 

13 gode råd om IT-sikkerhed (Som du kan implementere nu og her)

Relaterede artikler

Hostnordic solgt til team.blue og IT Relation

Hostnordic solgt til team.blue og IT Relation Med baggrund i ønsket om at udvikle vores virksomhed med flere ressourcer og kompetencer er det med stolthed, at vi kan fortælle at Hostnordics outsourcing-enhed fremover bliver en del af IT-virksomheden IT Relation samt at Hostnordics hostingforretning bliver en del af hostingvirksomheden team.blue.

Hvad er IT-outsourcing? (Fordele & ulemper, typer, eksempler)

Vil du gerne vide lidt mere om, hvad begrebet IT-outsourcing dækker over? Så er du havnet det rette sted.  I dette indlæg dykker vi ned i: Hvad er IT-outsourcing Statistik: outsourcing i Danmark  Mest uddelegerede IT-funktioner Hvorfor hyrer virksomheder andre til deres IT? Ulemper  Fordele Typer af outsourcing Hvad skal jeg være opmærksom på? Hvad er IT-outsourcing? Gartner beskriver IT-outsourcing som "brugen af externe service providers til effektivt at levere IT-processer, applikationsservice og infrastrukturløsninger"(1). Alle typer af outsourcing har én ting til fælles: det involverer at hyre en tredje-part uden for din virksomhed til at tage sig af specifikke forretningsområder for dig. Virksomheder i alle størrelsesordener benytter sig af outsourcing for i stedet at kunne skyde energien efter deres kerneforretning. På den måde kan de stadig få det bedste output inden for det outsourcede område, hvor de oftest ikke selv mestrer de krævede kompetencer.   Ifølge statista forventes det, at tallene for outsourcing af IT-infrastrukturen i Danmark vil kravle opad i årene frem (2). Statistikken herunder viser omsæt-ningen på IT-infrastruktur i Danmark fra 2016-2021. I 2018 blev omsætningen indenfor dette område fremsat til en værdi på 1.434,9 millioner U.S. dollars. Markedet inden for netop IT-infrastruktur forventes at beløbe sig til omkring  1.546,2 millioner U.S. dollars i år 2021.Statistik: outsourcing i Danmark:

Hvad gør en hacker? (Hop med ind i hackerens 5 angrebsfaser)

Hackerangreb sker desværre oftere og oftere.  Faktisk har to ud af tre virksomheder været udsat for hackerangreb eller anden form for IT-angreb i løbet af 2017. Det viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv (1). Angrebene kan være alt lige fra  at stjæle informationer at lukke sider eller tjenester ned at fastlåse data for at få løsepenge I hvert 8. angreb har det ikke været muligt at stoppe hackeren.  Skræmmende, ikke sandt?   For bedre at kunne forstå og stoppe hackerne har vi derfor stillet os selv spørgsmålet:  Hvordan arbejder en hacker? Hvad gør  en hacker helt konkret, når vedkommende angriber os?  For at få svar på de spørgsmål har vi allieret os med en, der kommer så tæt på en hacker, som muligt - nemlig en af Danmarks bedste IT-sikkerhedseksperter; Kim Elgaard, Certified Ethical Hacker fra Arrow ECS Denmark A/S.