Take IT Away Blog

Her finder du "take aways" omkring IT, så som IT-sikkerhed, Tips & Tricks, Office365, Cloud, Outsourcing og mere teknisk nørderi. God fornøjelse.

Alle artikler

Sådan undgår I at blive lagt ned som DSB

Hvis du læser nyhederne, så ved du at DSB i går blev ramt af et DDos-angreb, der gjorde at deres systemer brød sammen. 

Passagerne kunne derfor ikke købe billet til deres rejse. 

Hverken på hjemmesiden, via appen, i billetautomater eller i 7-Eleven-kiosker på stationerne. 

Av for den...

DSB

 

Derudover var både de interne mail- og telefonsystemer også ramt. 

Tænk dig, hvad det betyder i mistede indtægter for ikke at tale om frustrationen og usikkerheden hos både kunder og ansatte. 

Og desværre er den aktuelle sag hos DSB ikke enestående. 

 

Cyberangreb ramte 68% det sidste år

Ingeniørforeningen IDA og Danske Revisorer har i samarbejde med Rambøll netop udgivet en undersøgelse omhandlende IT-sikkerheden hos 113 danske virksomheder. Heraf fremgår det, at 2 ud af 3 virksomheder - eller 68% - er blevet angrebet det sidste år. Hvert ottende cyberangreb på danske virksomheder lykkedes og sætter dem ud af spillet for en tid.

Det er alarmerende høje tal. 

Men det bliver værre endnu: 

Kun hver femte virksomhed har en nødplan for at sætte ind, hvis de skulle blive ramt! 

Det er tankevækkende, når IT i dag er så vigtigt et forretningsgrundlag for de fleste virksomheder. Har din virksomhed en nødplan, hvis I bliver ramt? Og hvor længe kan I tåle at være uden IT?

Læs også: 13 Gode Råd Om IT-Sikkerhed (Som Du kan Implementere Nu og Her)

 

Hvad er et DDoS-angreb?

Et DDoS-angreb (Distributed Denial of Service) er betegnelsen for et angreb, der bevidst overbelaster en internetserver i en sådan grad at reelle forespørgsler til serveren ikke kan besvares i tide.

Til dette formål bruges et computerprogram som er spredt til adskillige andre maskiner på nettet, hvor de alle på én gang i én uendelighed forespørger den samme internetadresse. 

Ifølge Center for Cybersikkerhed udtalt til DR kan den type angreb købes på nettet. Thomas Lund Sørensen fra Center for Cybersikkerhed sagde: 

"Det er et angreb, man kan købe på internettet, og det er ikke engang særlig dyrt."

Men størstedelen af virksomheder oplever dog en anden type af cyberangreb.

Kåre Løvgren formand for IDA-it udtaler: 

»Undersøgelsen viser, at det mest almindelige angreb er ransomware, hvor data krypteres, og man skal betale for at få sine data tilbage. Det er vist 80 procent af angrebene.«

"Det er stigende og stigende, der kommer flere angreb, og det er jo guldet, der ligger inde bagved. Data er det nye guld. Grunden til, at ransomware overhovedet findes, er, at folk ikke har styr på deres backupprocesser", udtaler han til TV 2.

DDos-angreb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan undgår din virksomhed et DDoS-angreb?

Så hvordan undgår du at din virksomhed rammes af et DDoS-angreb?

Hos nogle teleudbydere kan du tilkøbe en service der gør, at trafikken til dine servere bliver renset, så du får frasorteret det meste af den kriminelle trafik. 

For at være helt sikker på at undgå et DDoS-angreb er det en god ide at bruge en professionel IT-partner til at hoste dine services.  

Endelig bør du have en beredskabsplan, så du ved, hvor du skal sætte ind, hvis du bliver ramt. På den måde får du også mindst mulig nedetid. 

 

Garanteret DDoS-beskyttelse hos Hostnordic

Som standard er du som kunde hos Hostnordic beskyttet mod DDoS-angreb. Som nogle af de første i branchen har vi udviklet et system, der beskytter vores servere på ydersiden af vores netværk. Det betyder, at kunder der måtte blive angrebet får blokeret det enkelte angreb allerede før det når serverne. 

Center for Cybersikkerhed har i dag netop udsendt en trusselsvurdering for 2018. Her vurderer de, at cybertruslsen mod Danmark stadig er meget høj.

Vent derfor ikke til din virksomhed bliver lagt ned, før du gør noget ved IT-sikkerheden. 

Ja tak. Bedre IT-sikkerhed nu >>

Relaterede artikler

Hostnordic solgt til team.blue og IT Relation

Hostnordic solgt til team.blue og IT Relation Med baggrund i ønsket om at udvikle vores virksomhed med flere ressourcer og kompetencer er det med stolthed, at vi kan fortælle at Hostnordics outsourcing-enhed fremover bliver en del af IT-virksomheden IT Relation samt at Hostnordics hostingforretning bliver en del af hostingvirksomheden team.blue.

Hvad er IT-outsourcing? (Fordele & ulemper, typer, eksempler)

Vil du gerne vide lidt mere om, hvad begrebet IT-outsourcing dækker over? Så er du havnet det rette sted.  I dette indlæg dykker vi ned i: Hvad er IT-outsourcing Statistik: outsourcing i Danmark  Mest uddelegerede IT-funktioner Hvorfor hyrer virksomheder andre til deres IT? Ulemper  Fordele Typer af outsourcing Hvad skal jeg være opmærksom på? Hvad er IT-outsourcing? Gartner beskriver IT-outsourcing som "brugen af externe service providers til effektivt at levere IT-processer, applikationsservice og infrastrukturløsninger"(1). Alle typer af outsourcing har én ting til fælles: det involverer at hyre en tredje-part uden for din virksomhed til at tage sig af specifikke forretningsområder for dig. Virksomheder i alle størrelsesordener benytter sig af outsourcing for i stedet at kunne skyde energien efter deres kerneforretning. På den måde kan de stadig få det bedste output inden for det outsourcede område, hvor de oftest ikke selv mestrer de krævede kompetencer.   Ifølge statista forventes det, at tallene for outsourcing af IT-infrastrukturen i Danmark vil kravle opad i årene frem (2). Statistikken herunder viser omsæt-ningen på IT-infrastruktur i Danmark fra 2016-2021. I 2018 blev omsætningen indenfor dette område fremsat til en værdi på 1.434,9 millioner U.S. dollars. Markedet inden for netop IT-infrastruktur forventes at beløbe sig til omkring  1.546,2 millioner U.S. dollars i år 2021.Statistik: outsourcing i Danmark:

Hvad gør en hacker? (Hop med ind i hackerens 5 angrebsfaser)

Hackerangreb sker desværre oftere og oftere.  Faktisk har to ud af tre virksomheder været udsat for hackerangreb eller anden form for IT-angreb i løbet af 2017. Det viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv (1). Angrebene kan være alt lige fra  at stjæle informationer at lukke sider eller tjenester ned at fastlåse data for at få løsepenge I hvert 8. angreb har det ikke været muligt at stoppe hackeren.  Skræmmende, ikke sandt?   For bedre at kunne forstå og stoppe hackerne har vi derfor stillet os selv spørgsmålet:  Hvordan arbejder en hacker? Hvad gør  en hacker helt konkret, når vedkommende angriber os?  For at få svar på de spørgsmål har vi allieret os med en, der kommer så tæt på en hacker, som muligt - nemlig en af Danmarks bedste IT-sikkerhedseksperter; Kim Elgaard, Certified Ethical Hacker fra Arrow ECS Denmark A/S.