Take IT Away Blog

Her finder du "take aways" omkring IT, så som IT-sikkerhed, Tips & Tricks, Office365, Cloud, Outsourcing og mere teknisk nørderi. God fornøjelse.

Alle artikler

Sådan undgår du "ikke sikker" advarslen i Google

hostnordic_blog_banner_not-secure-3_710x330Hvorfor vises mit website som "ikke sikker" i Google?

Hvis dit website eller din webshop vises med en "ikke sikker"-advarsel og en advarselstrekant i browserbaren, så skyldes det, at du ikke har et sikkerhedscertifikat (et SSL certifikat) tilknyttet dit website. Og det kan Google ikke lide. Hvis du stadig kører dit website over HTTP (HyperText Transfer Protocol) og ikke over HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure), vil Google udstede sikkerhedsadvarslen "ikke sikker" som alle besøgende vil se. Det skyldes, at du ikke har en krypteret https forbindelse. Det er ikke ligefrem noget som Google eller dine besøgende kan lide. Tværtimod! 

Den eneste måde du kan gøre Google glad og komme af med denne "ikke sikker" advarsel på er, at tilknytte et SSL-certifikat til dit website. Heldigvis er det meget nemt og hurtigt at få tilknyttet et SSL-certifikat. Og du behøver endda ikke engang selv installere det. 

 

KONTAKT OS OG HØR MERE

 

Hvad er et SSL-certifikat? 

SSL betyder Secure Sockets Layer. Altså et sikkerhedslag på dit website, der sørger for en sikker og krypteret forbindelse imellem webbrowseren og serveren. Hvis websitet ikke har et sikkerhedscertifikat tilknyttet, så ligger alt kommunikation imellem serveren og browseren åbent og ubeskyttet. Det betyder, at uvedkommende kan få fat i oplysningerne. 

Det er mildest talt ikke godt! 

Hvilke certifikaterTænk bare på dine personlige oplysninger så som CPR-nummer, fødselsdato, kreditkortoplysninger, e-mailadresse, brugernavn eller password. Dem vil du vel gerne beskytte? 

Det vil Google også! 

 

Opnå SEO-mæssige fordele ved at få et SSL-certifikat

Et SSL-certifikat krypterer oplysningerne og gør nettet mere sikkert. Derfor har et tilknyttet SSL-certifikat længe været en del af Google søge-algoritme, der altså sikrer dig en bedre placering i søgeresultaterne. Ved at få et sikkerhedscertifikat tilknyttet dit website eller din webshop vil den blive tildelt en større betydning i søgeresultaterne. For især små virksomheder, hvor mange af konkurrenterne endnu ikke har tilknyttet SSL, giver det en konkurrencemæssig fordel. Optimer din online tilstedeværelse allerede i dag ved at få dit website sat op på en sikker og krypteret HTTPS-forbindelse. 

Udover en bedre placering i Google, så skaber et SSL-certifikat også mere tillid og tryghed hos dine websitebesøgende. 

Så uanset om du behandler følsomme oplysninger på dit website eller ej, så er der alt mulig god grund til at få installeret det sikkerhedscertifikat nu.  

hostnordic_blog_seo-ranking_710x330

Hvorfor er kryptering nødvendig?

Google ønsker af sikkerhedsmæssige årsager at kryptere hele internettet. Det handler i bund og grund om basal sikkerhed. Når vi krypterer vores kommunikation og vores data, eliminerer vi muligheden for cyberangreb.

Kryptering beskytter informationen der sendes imellem browseren og websitet for at skabe en sikker forbindelse. 

Kryptering er et must i dag - uanset om du behandler fortrolige oplysninger eller ej. 

Vil du vide mere om, hvordan et SSL-certifikat rent teknisk virker? 

Læs mere her: Hvordan virker et ssl-certifikat?

 

Hvad er fordelene ved et SSL-certifikat?

Der er mange fordele ved et sikkerhedscertifikat. Ud over at du slipper for den irriterende "ikke sikker"-advarsel, der skræmmer dine besøgende væk, er der mange fordele: 

  • Kryptering af dit domænes kommunikation
  • Verificering af dit websites identitet
  • Tillid og troværdighed overfor brugerne
  • Beskyttelse mod phishing
  • SEO optimering 
  • HTTPS er hurtigere end HTTP
  • Stigning i konvertering 
  • Aktivering af "sikker" samt hængelåsen i din browser adressebar.

hostnordic_blog_advantages_710x236

Hvordan får jeg en sikker HTTPS-forbindelse?

Du gør dit website sikkert med en HTTPS-forbindelse. Det sker ved at installere et sikkerhedscertifikat - SSL certifikat - på din server. Få din hosting-udbyder eller udvikler til det, så du ikke mister placeringer i Google. Sørg for at din gamle HTTP-forbindelse omdirigeres (redirect) til den nye HTTPS-forbindelse. 

Du kan læse mere om de forskellige typer af SSL-certifikater her.

Skal vi gøre dit website sikkert og krypteret og få fjernet den ikke-sikker-advarsel? 

KONTAKT OS OG HØR MERE 

 

Relaterede artikler

Hvad er en sikker mail?

Skærpet krav ved e-mails med fortrolige oplysninger rammer den private sektor Databeskyttelse er på alles læber! Og Datatilsynet kræver nu, at alle i den private sektor skal sende sikre og krypterede e-mails, hver gang de sender en e-mail afsted med fortrolige og personfølsomme oplysninger. Kravet har allerede været gældende i den offentlige sektor siden år 2000, og nu har det altså også ramt private virksomheder.  

Hvorfor  skal jeg ændre mit password til en passphrase?

Din brugerkonto på et website er lidt ligesom et hus. Dit password er nøglen til huset og det at logge ind er ligesom at gå igennem hoveddøren. Når en bruger ikke kan huske sit password, er det som at glemme nøglen til huset. Når din brugerkonto hackes kan det sammenlignes med et indbrud i dit hus. 

Hvad koster et SSL-certifikat?