SSL certifikater

SSL-certifikater giver dit website mere troværdighed hos forbrugerne, booster din placering i Google, giver en sikker krypteret forbindelse imellem en web browser og din server og ikke mindst øger det konverteringen med op til 28%.

Download produktblad  >
Top.png

Hvad er et SSL-certifikat (HTTPS) og hvordan virker det?

SSL-certifikater er sikkerhedscertifikater, der krypterer forbindelsen mellem browseren og serveren. Google anbefaler at alle websites har et SSL-certifikat, for et mere sikkert internet. SSL-certifikater benyttes for at beskytte sensitiv information så som:

 • kreditkort-oplysninger
 • login-informationer som brugernavne, passwords og email adresser
 • datatransaktioner
 • browsing på sociale medier

LÆS MERE

Hvilke SSL-certifikater findes der? 

Der findes flere forskellige slags sikkerhedscertifikater

 • Domæne valideret beskyttelse / Domain Validation Certificates (DV)
 • Virksomhedsvalideret beskyttelse / Organization Validated Certificates (OV)
 • Udvidet virksomhedsbeskyttelse / Extended Validated Certificates (EV)

Læs mere om de enkelte varianter herunder. 

Domænevalideret beskyttelse

Et domænevalideret certifikat er en hurtig og let måde at sikre et domæne på, da der kun kræves verifikation for at modtageren rent faktisk ejer det domæne, han/hun vil beskytte. 

 • Laveste valideringsniveau, der kun validerer domænet.
 • Det taget typisk kun et par timer, at få dette certifikat
 • priserne starter ved 995,-. 
 • Bevis: En HTTPS webadresse og et hængelåssymbol foran din URL.  
 • Anbefales kun til virksomheder, hvor tillid fra forbrugeren ikke har den største betydning. 

Virksomhedsvalideret beskyttelse

Et virksomhedssvalideret certifikat giver dit website troværdighed, da en tredjeparat siger god for din virksomhed. 

 • Mellemste valideringsniveau, der også verificerer virksomheden.
 • Det taget typisk 2-3 dage, at få dette certifikat
 • priserne starter ved 1295,-. 
 • Bevis: Udover en HTTPS webadresse og et hængelåssymbol foran din URL, får du også vist dine virksomhedsoplysninger under certifikatdetaljer.   

 

Udvidet virksomhedsvalideret beskyttelse

Her får du det ypperste inden for SSL-certifikater. Et domænevalideret certifikat er en hurtig og let måde at sikre et domæne på, da der kun kræves verifikation for at modtageren rent faktisk ejer det domæne, han/hun vil beskytte. 

 • Højeste valideringsniveau, der også validerer ejerskabet, virksomheden, den fysiske lokation og den lovlige eksistens af virksomheden.
 • Det taget typisk et par uger. 
 • priserne starter ved 6.995,- for et årligt certifikat. 
 • Bevis: Udover sikkerhedsindikatorerne fra de to andre certifikater, får dit website her også en grøn adresselinje samt sit firmanavn foran URL'en. Dette er det mest anerkendte symbol på tillid på internettet universielt.   
 • Øger konverteringsraten med op til 16,9% på webshops. 

 KONTAKT OS OG HØR MERE

Lidt statistik på Udvidet virksomhedsvalideret beskyttelse (EV-certifikat)

 

97%

 

Vil ikke købe online uden hængelåssymbolet

En undersøgelse fra CA Security Council viser, at kun 3% vil give deres kreditkortoplysninger til websites uden hængelåssymbolet. 

100%

 

Lagde mærke til den grønne adressebar

Ifølge en undersøgelse foretaget af Tec.ED vil lagde 100% med det samme mærke til om websitet havde den grønne adressebar. 

13-28%

 

Steg konvertering i salg                                      

EV-certifikater har bevist en stigning i salg på 13-28% blandt websitebesøgende der så den grønne adressebar holdt op mod dem, der ikke så den.  

42%

 

Ved at den grønne adressebar betyder større sikkerhed

Hængelåsen og den grønne adressebar, der medfølger ved et EV-certifikat, har en stor effekt. 

13,3% 

 

Fald i afbrudte køb

I en undersøgelse foretaget af VeriSign, oplevede websites et fald på 13,3% i afbrudte køb på webshoppen, når de havde et EV-certifikat på. 

Fordele ved sikkerhedscertifikater

Der er flere fordele ved sikkerhedscertifikaterne. 

SSL booster placeringen i Google med op til 5%

Et SSL-certifikat kan give dit site 5% boost i søgemaskinerne. SSL er nemlig en del af Google ranking algoritme. 

 

Krypterer, beskytter og hjælper dit brand

Ved at kryptere dit website, beskytter du dine besøgende og er samtidig med til at opbygge dit brand som en troværdig og tillidsfuld kilde. 

Beskytter mod hackning

90% virksomheder er blevet hacket. Et sikkerhedscertifikat på dit website hjælper til, at du ikke bliver en del af denne kedelige statistik. SSL er kun en af komponenterne i en større sikkerhedsløsning, men en utrolig vigtig en. 

iPhone.png

Booster tilliden fra forbrugerne

Både OV og EV SSL certifikater giver virksomhedsvalidering, der er en vigtig faktor i at opbygge tillid hos dine kunder og potentielle kunder. 

Beskytter mod cyberangreb

SSL-certifikater beskytter informationen ind og ud af dit website og gør det nærmest umuligt for tredjeparter at dekryptere denne information. 

Frequently Asked Questions

Hvad er er SSL-certifikat?

Et SSL-certifikat er et sikkerhedscertifikat og det har to funktioner. Det giver en krypteret forbindelse imellem dit website og webserveren. Derudover verificerer det identiteten af den virksomhed eller organisation, der har certifikatet. 

Hvad er datakryptering?

Når et website kommunikerer med en webserver er kommunikationen imellem de to åben og derfor er det let at kompromittere oplysningerne. Dette er ikke ideelt. Et SSL-certifikat giver en krypteret forbindelse, hvori alt kommunikation imellem websitet og webserveren kodes på en måde, så kun en autoriseret modtager kan læse informationen. Modtageren (serveren) bliver autoriseret via en såkaldt sikkerhedsnøgle. Dette beskytter personlig data og sensitiv information der deles.

 

Helt basalt så roder en krypteret forbindelse kommunikationen sammen indtil den kan dekrypteret af en tredjepart med en anden sikkerhedssnøgle. 

 

Hvad er verificering?

Med et SSL-certifikat verificeres dit website samt din virksomhed/organisation af en tredjepart. Sidstenævnte kun ved et OV og et EV certifikat. Tillid er absolut essentiel online og denne verificering giver dine websitebesøgende bevis for, at de kan stole på, at jeres forretning er den, den udgiver sig for at være. 

 

Hvordan virker et SSL-certifikat rent faktisk?

Som sagt giver SSL-certifikater en krypteret forbindelse imellem et website og en webserver, men hvad betyder det egentlig? Hvordan giver det denne sikre forbindelse? Det starter med en interaktion kendt som SSL handshake, der indenfor millisekunder kan facilitere en krypteret forbindelse, der beskytter ALT kommunikation mellem dit website og dens besøgende. 

 

1) Når en browser besøger et website, starter den med at tjekke, om der er et SSL-certifikat tilknyttet. Hvis der er et SSL-certifikat begynder de to det, der er kendt som en SSL handshake. 

 

2) Under et SSL handshake tjekker browseren validiteten af SSL-certifikatet og sikrer, at websitet er verificeret korrekt.

 

3) Alle SSL-certifikater har en tilknyttet offentlig nøgle og en privat nøgle. Disse nøgler tager sig hver især af kryptering og dekryptering. Disse bruges under SSL handshake til at kommunikere sikkert. 

 

4) Efter det er bekræftet at certifikatet er gyldigt, skaber websitet og serveren en sessionsnøgle, hvilket er en tredje nøgle der bruges til resten af den sikre forbindelse. Dette er en mere effektiv form for kryptering, der gør kommunikation over SSL hurtigere. 

 

5) I slutning af "the handshake", som typisk tager et par få hundrede millisekunder, etableres der en sikker forbindelse og websitet og serveren kan kommunikerer sikkert over internettet, uanset hvor de befinder sig. 

 

Helt basalt så roder en krypteret forbindelse kommunikationen sammen indtil den kan dekrypteret af en tredjepart med en anden sikkerhedssnøgle. 

Hvor vigtig er datakryptering?

Datakryptering er essentielt i vores online samfund, hvor cyberkriminalitet er støt stigende. Med en krypteret forbindelse er det næsten umuligt for tredjeparter at dekryptere og dermed få adgang til informationerne der sendes frem og tilbage. E-commerce sites og lignende SKAL have en krypteret forbindelse, så informationerne fra brugerne ikke ligger åbent tilgængeligt. 

 

Er et EV-certifikat virkelig prisen værd?

For mange virksomheder og organisationer er svaret JA. Et EV-certifikat giver den højeste form for tillid, som et website kan give sine besøgende. Den øjeblikkelig genkendelige grønne adressebar har bevist at øge salget for de virksomheder, der investerer i den. 

 

 • 100% af websitebesøgende lægger mærke til den grønne bar. 
 • Studier viser at 97% føler sig trygge ved at handle på sider med den grønne adressebar. 
 • 77% ville tøve med at handle på websites uden den grønne adressebar. 
 • Bevist stigning i konvertering på 16,9%.

Tallene taler vist for sig selv. 

 

Hvad kunderne siger:

Vi hjælper vores kunder med at løfte deres forretning via strategisk IT-outsourcing, rådgivning og hosting. Kort sagt, så fjerner vi besværet med deres IT.

Men tag ikke vores ord for det. Læs i stedet hvad vores kunder selv siger.

Med Hostnordic som partner, når vi vores mål om at levere driftssikre IT-løsninger til vores kunder. Vi har et problemfrit og løsningsorienteret samarbejde med Hostnordic, og det er altafgørende, at deres produkter kan tilpasses i forhold til vores kunders økonomi og ambitioner.

Brian Klit Larsen

Digital Chef & Partner

I dag har vi opnået en fildeling, som overholder kravene til GPDR, samt lettere datadeling mellem vores brugere på mange forskellige lokationer. Det har givet os en mærkbar forandring i form af mindre spildtid grundet synkronisering af data og hurtigt internet.

Andreas Kudsk

Afdelingleder

Den personlige relation betyder meget for os. John fra Hostnordic kender os ud og ind. Vi har en yderst betroet konsulent, som vi kan sparre med, når der ligger noget nyt i pipeline. Han kender vores systemer og er i stand til at vurdere, om vores setup egner sig. Dermed kan vi være på forkant med tingene. Og det ligger os meget på sinde.

Birgitte Schou

IT-chef

Hostnordic er automatisk vores foretrukne hoster. Som samarbejdspartner giver de os de tekniske adgange, så vi kan hjælpe vores kunder nu og her. Det betyder faktisk meget og det skal man ikke undervurdere. Ved andre leverandører kan det være en langsommelig procedure både at finde fejl og senere få dem rettet. 

Anders Ebdrup

CEO

Kontakt os og hør mere om vores partneraftale, hvor du som partner sparer 20%

KONTAKT OS OG HØR MERE

Gør som over 3.300 andre

 

Skriv til os

sales@hostnordic.com

Giv os et kald

7022 9029

Hostnordic LinkedIn
Hostnordic Facebook
Hostnordic Twitter profile